En krämig bönsallad med rik smak och härliga färger. Passar utmärkt på en buffé eller som ensamrätt med ett gott ris.

Ingredienser
Bönmix1 burk (3 dl)
Gul lök1/2
Vitlöksklyfta1 st
Rapsolja2 msk
Paprika, röd2 st
Aubergine1/2
Citronsaft1,5 tsk
Chili, färsk finhackad0,5 tsk
Salt0,5 tsk
Färska örter till topping
Så gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Finhacka lök och vitlök. Häll lite av oljan i en stekpanna och fräs löken tills den är blir mjuk.

Dela paprikorna i halvor och ta ur kärnorna. Dela auberginen på längden. Häll lite av oljan i en ugnsfast form, lägg sedan i paprika och aubergine med skalsidan uppåt. Låt stå i ugnen tills skalet är svart. Låt svalna något och dra sedan bort skalen.

Mixa de rostade grönsakerna tillsammans med lök, resten av oljan, citronsaft, chili och salt. Blanda den färdiga crèmen med bönorna och toppa med lite grönt.

Ingredienser

 
Bönmix1 burk (3 dl)
Gul lök1/2
Vitlöksklyfta1 st
Rapsolja2 msk
Paprika, röd2 st
Aubergine1/2
Citronsaft1,5 tsk
Chili, färsk finhackad0,5 tsk
Salt0,5 tsk
Färska örter till topping

Så gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Finhacka lök och vitlök. Häll lite av oljan i en stekpanna och fräs löken tills den är blir mjuk.

Dela paprikorna i halvor och ta ur kärnorna. Dela auberginen på längden. Häll lite av oljan i en ugnsfast form, lägg sedan i paprika och aubergine med skalsidan uppåt. Låt stå i ugnen tills skalet är svart. Låt svalna något och dra sedan bort skalen.

Mixa de rostade grönsakerna tillsammans med lök, resten av oljan, citronsaft, chili och salt. Blanda den färdiga crèmen med bönorna och toppa med lite grönt.

Utskriven 2019-07-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/sallad-pa-bonmix-och-paprikacreme/

Skriv en kommentar om Sallad på bönmix och paprikacrème

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig