En krämig bönsallad med rik smak och härliga färger. Passar utmärkt på en buffé eller som ensamrätt med ett gott ris.
- Ingredienser
Bönmix 1 burk (3 dl) Gul lök 1/2 Vitlöksklyfta 1 st Rapsolja 2 msk Paprika, röd 2 st Aubergine 1/2 Citronsaft 1,5 tsk Chili, färsk finhackad 0,5 tsk Salt 0,5 tsk Färska örter till topping - Så gör du
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Finhacka lök och vitlök. Häll lite av oljan i en stekpanna och fräs löken tills den är blir mjuk.
Dela paprikorna i halvor och ta ur kärnorna. Dela auberginen på längden. Häll lite av oljan i en ugnsfast form, lägg sedan i paprika och aubergine med skalsidan uppåt. Låt stå i ugnen tills skalet är svart. Låt svalna något och dra sedan bort skalen.
Mixa de rostade grönsakerna tillsammans med lök, resten av oljan, citronsaft, chili och salt. Blanda den färdiga crèmen med bönorna och toppa med lite grönt.
Ingredienser | |
Bönmix | 1 burk (3 dl) |
Gul lök | 1/2 |
Vitlöksklyfta | 1 st |
Rapsolja | 2 msk |
Paprika, röd | 2 st |
Aubergine | 1/2 |
Citronsaft | 1,5 tsk |
Chili, färsk finhackad | 0,5 tsk |
Salt | 0,5 tsk |
Färska örter till topping |
Så gör du
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Finhacka lök och vitlök. Häll lite av oljan i en stekpanna och fräs löken tills den är blir mjuk.
Dela paprikorna i halvor och ta ur kärnorna. Dela auberginen på längden. Häll lite av oljan i en ugnsfast form, lägg sedan i paprika och aubergine med skalsidan uppåt. Låt stå i ugnen tills skalet är svart. Låt svalna något och dra sedan bort skalen.
Mixa de rostade grönsakerna tillsammans med lök, resten av oljan, citronsaft, chili och salt. Blanda den färdiga crèmen med bönorna och toppa med lite grönt.