4 portioner
Värmande och god tomatsoppa som mättar skönt tack vare den röda quinoan. Blå kornblomstost på toppen är en underbar smakförhöjare! Njut gärna soppan tillsammans med ett gott surdegsbröd.
- Ingredienser
Gul lök 2 st Vitlök 2 klyftor Olivolja 1 msk Smör 1 msk Örtsalt 1 tsk Vitt vin 1 dl Krossade tomater 1 burk Pastasås Napoletana 1 burk Rårörsocker 1 tsk Röd quinoa, kokt 2 dl Grönsaksbuljong 5 dl ca Grädde 1,5 dl Salt och svartpeppar Blå Kornblomstost 150 g Lite färsk basilika - Så gör du
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja, smör och örtsalt. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll på de krossade tomaterna, pastasåsen, rårörsocker och den kokta quinoan. Låt allt koka upp och späd sedan med buljongen till önskad konsistens. Tillsätt grädden och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Häll upp soppan i fyra skålar, smula i Kornblomstosten och toppa med några basilikablad.
Ingredienser | |
Gul lök | 2 st |
Vitlök | 2 klyftor |
Olivolja | 1 msk |
Smör | 1 msk |
Örtsalt | 1 tsk |
Vitt vin | 1 dl |
Krossade tomater | 1 burk |
Pastasås Napoletana | 1 burk |
Rårörsocker | 1 tsk |
Röd quinoa, kokt | 2 dl |
Grönsaksbuljong | 5 dl ca |
Grädde | 1,5 dl |
Salt och svartpeppar | |
Blå Kornblomstost | 150 g |
Lite färsk basilika |
Så gör du
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja, smör och örtsalt. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll på de krossade tomaterna, pastasåsen, rårörsocker och den kokta quinoan. Låt allt koka upp och späd sedan med buljongen till önskad konsistens. Tillsätt grädden och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Häll upp soppan i fyra skålar, smula i Kornblomstosten och toppa med några basilikablad.
Vilken god och Mättande soppa.
Eller hur Ulrika! Min absoluta favoritsoppa. 🙂
En av de godaste soppor jag någonsin ätit! Dessutom var det extra roligt att alla varor fanns på ICA. Dessutom kornblomstosten! 🙂 5 stjärnor av 5 möjliga!
Men vad roligt Christina! Sara här bredvid mig blev glad för ditt betyg. 🙂
Supergod, kommer bli en av mina favoritsoppor
Ja, visst är den god Agneta! Det är en av mina favoritsoppor också.:)