4 portioner
Seven layer dip är ett supertrevligt sätt att bjuda på dip! Sju lager av olika dipsåser och röror i fina färger, antingen i en stor glasskål eller som här, i portionsglas. Dippen äts med majschips eller grönsaksstavar. Flera av dipsåserna är baserade på baljväxter vilket gör att en portion faktiskt mättar riktigt bra. Det är lite pyssel med att förbereda alla delar av seven layer dip, men det är väl värt besväret!
Recepten till flera av delarna i seven layer dip ligger som länkar nedan.
- Ingredienser
Picklad lök Röd lök 2 st Balsamico bianco 1 dl Vatten 2 dl Salt 1 tsk . Svarta bönor 2 dl Turkisk yoghurt 2 dl - Så gör du
Börja med att förbereda alla lager var för sig. Här hittar du länkar till de recept du behöver:
Tomatsalsa
Golden quinoa
Gua-kik-mole
Dip på vita bönorPicklad lök
Skiva två rödlökar fint, koka upp löken med vatten, balsamico och salt. Ta bort från värmen och låt löken svalna.Svarta bönor
Blötlägg och koka bönorna enligt instruktionen på förpackningen.Ta fram fyra vida glas eller glasskålar. Bottna dem med ett lager tomatsalsa, sen ett lager golden quinoa och ovanpå det gua-kik-mole. Därefter dippen på vita bönor, turkisk yoghurt och svarta bönor. Toppa med picklad lök!
Ingredienser | |
Picklad lök | |
Röd lök | 2 st |
Balsamico bianco | 1 dl |
Vatten | 2 dl |
Salt | 1 tsk |
. | |
Svarta bönor | 2 dl |
Turkisk yoghurt | 2 dl |
Så gör du
Börja med att förbereda alla lager var för sig. Här hittar du länkar till de recept du behöver:
Tomatsalsa
Golden quinoa
Gua-kik-mole
Dip på vita bönor
Picklad lök
Skiva två rödlökar fint, koka upp löken med vatten, balsamico och salt. Ta bort från värmen och låt löken svalna.
Svarta bönor
Blötlägg och koka bönorna enligt instruktionen på förpackningen.
Ta fram fyra vida glas eller glasskålar. Bottna dem med ett lager tomatsalsa, sen ett lager golden quinoa och ovanpå det gua-kik-mole. Därefter dippen på vita bönor, turkisk yoghurt och svarta bönor. Toppa med picklad lök!