4-6 portioner

Shakshuka, en tomaträtt där ägg tillagas direkt i grytan är mycket trevligt till frukost eller brunch. Här har vi lagt till bönor för att få det hela mer mättande. Servera gärna ett gott surdegsbröd till.

 

Ingredienser
Gul lök1 st
Vitlök2 klyftor
Olivolja Classico1 msk
Spiskummin, malen1 tsk
Paprikapulver2 tsk
Chilipulver1 krm
Krossade tomater1 burk
Hela tomater1 burk
Bönmix1 burk
Ägg4-6 st
Salt och peppar
Färsk persilja
Så gör du

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en stor stekpanna. När löken är mjuk, tillsätt spiskummin, paprikapulver och chili. Fräs i någon minut till. Häll sedan på tomaterna och låt allt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt bönorna och sjud i 5-10 minuter till.

Använd sen en stor sked och gör gropar i grytan där du sedan häller i äggen, en grop för varje ägg. Salta och peppra. Låt grytan sjuda tills äggen har stelnat. Hacka lite persilja över.

Ingredienser

 
Gul lök1 st
Vitlök2 klyftor
Olivolja Classico1 msk
Spiskummin, malen1 tsk
Paprikapulver2 tsk
Chilipulver1 krm
Krossade tomater1 burk
Hela tomater1 burk
Bönmix1 burk
Ägg4-6 st
Salt och peppar
Färsk persilja

Så gör du

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en stor stekpanna. När löken är mjuk, tillsätt spiskummin, paprikapulver och chili. Fräs i någon minut till. Häll sedan på tomaterna och låt allt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt bönorna och sjud i 5-10 minuter till.

Använd sen en stor sked och gör gropar i grytan där du sedan häller i äggen, en grop för varje ägg. Salta och peppra. Låt grytan sjuda tills äggen har stelnat. Hacka lite persilja över.

Utskriven 2019-05-19 från: http://www.saltakvarn.se/recept/shakshuka/

Skriv en kommentar om Shakshuka

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig