20 st

Knapriga knäckebröd på råg och vete som du bakar på ett kick. Ett tips är att låta bröden få torka lite i eftervärmen i ugnen så att de blir riktigt spröda och fina.

Ingredienser
Jäst25 g
Rapsolja3 msk
Salt0,5 tsk
Honung1 msk
Vatten2 dl
Rågmjöl2,5 dl
Vetemjöl3 dl
Så gör du

Blanda jäst, olja, salt, honung och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta till en deg. Degen behöver inte jäsa. Forma 20 bullar och kavla ut dem till tunna rundlar. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar, nagga med en gaffel och grädda ca 4 minuter i 250 grader.

Ingredienser

 
Jäst25 g
Rapsolja3 msk
Salt0,5 tsk
Honung1 msk
Vatten2 dl
Rågmjöl2,5 dl
Vetemjöl3 dl

Så gör du

Blanda jäst, olja, salt, honung och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta till en deg. Degen behöver inte jäsa. Forma 20 bullar och kavla ut dem till tunna rundlar. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar, nagga med en gaffel och grädda ca 4 minuter i 250 grader.

Utskriven 2019-08-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/snabba-ragknackebrod/

  1. Hej
    kan man baka nått slags bröd på bara rågmjöl, vatten och ägg?😕…
    Eller på bara rågmjöl, vatten och linfrön?

    Svara
    • Hej Dagmar! Vi har ingen sådan knapp, men om du väljer Arkiv och Skriv ut på din dator får du en utskrift på receptet.

      Svara
  2. 1.Behövs jästen om man inte behöver jäsa?
    2. Är bakpulver en ekologisk möjlig ersättning?
    3. Anses Bikarbonat nyttigare i mjuk kaka än Bakpulver?
    Tack för super recept! Alva

    Svara

Skriv en kommentar om Snabba rågknäckebröd

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig