20 st
Knapriga knäckebröd på råg och vete som du bakar på ett kick. Ett tips är att låta bröden få torka lite i eftervärmen i ugnen så att de blir riktigt spröda och fina.
- Ingredienser
Jäst 25 g Rapsolja 3 msk Salt 0,5 tsk Honung 1 msk Vatten 2 dl Rågmjöl 2,5 dl Vetemjöl 3 dl - Så gör du
Blanda jäst, olja, salt, honung och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta till en deg. Degen behöver inte jäsa. Forma 20 bullar och kavla ut dem till tunna rundlar. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar, nagga med en gaffel och grädda ca 4 minuter i 250 grader.
Ingredienser | |
Jäst | 25 g |
Rapsolja | 3 msk |
Salt | 0,5 tsk |
Honung | 1 msk |
Vatten | 2 dl |
Rågmjöl | 2,5 dl |
Vetemjöl | 3 dl |
Så gör du
Blanda jäst, olja, salt, honung och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta till en deg. Degen behöver inte jäsa. Forma 20 bullar och kavla ut dem till tunna rundlar. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar, nagga med en gaffel och grädda ca 4 minuter i 250 grader.
Utskriven 2021-01-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/snabba-ragknackebrod/
Galet bra recept! Supernöjd och inspirerad att fortsätta baka eget knäckemacka i fortsättningen. Tack!
Härligt!
Hej
kan man baka nått slags bröd på bara rågmjöl, vatten och ägg?😕…
Eller på bara rågmjöl, vatten och linfrön?
Hej Sivan! Absolut. Du kan baka rågsurdegsbröd på bara råg, vatten och salt. Kolla här får du se: http://www.saltakvarn.se/recept/finskt-ragbrod/
Man kan baka knäckebröd på kallt vatten, rågmjöl och bara lite sesamfrö, och utan jäst. Man kavlar ut tunt och sen med kruskavel sista kavlingen. Jag har en Samap 100 kvarn från Frankrike med stenar i, som kommer att hålla flera livstider och som inte dammar mjöl ut i köket. Den kan hittas billigt på Ebay, annars har en vinaffär i Danmark den til ca 4500 Dkr. billigt. Så kan man ha massor med korn hemma och baka sunt.
Hej
hittar inte funktionen ”skriv ut” på era recept, har jag missat den ???
Hej Dagmar! Vi har ingen sådan knapp, men om du väljer Arkiv och Skriv ut på din dator får du en utskrift på receptet.
1.Behövs jästen om man inte behöver jäsa?
2. Är bakpulver en ekologisk möjlig ersättning?
3. Anses Bikarbonat nyttigare i mjuk kaka än Bakpulver?
Tack för super recept! Alva
Hej Alva! Brödet jäser upp lite i ugnen och till det behövs jästen. Det finns ekologisk jäst hos Jästbolaget, https://www.kronjast.se/produkter/kronjast-ekologisk/
Det ingår bikarbonat i bakpulver, så jag skulle väl säga att det är sak samma. Se bland annat: http://alltommat.se/bakpulver-och-bikarbonat-vilken-skillnad/