Sojabönan är den mest proteinrika av alla bönor. Gott i grytor, soppor, färser och wok. Sojabönan kan också groddas men behöver då förvällas 5 – 10 minuter innan den förtärs.

Ingredienser
Sojabönor1 del
Vatten3 delar
Så gör du

Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Skölj bönorna i kallt vatten och koka sedan upp dem i nytt vatten (en del bönor – tre delar vatten) under lock i 20 minuter. Fiska upp en böna och prova om den är mjuk. Är den fortfarande hård låter du den koka i 10 minuter till. Upprepa sedan detta tills bönorna är riktigt mjuka, de ska inte vara al dente.

Det kan ibland ta upp till 1,5 timme att koka klart bönorna. Koktiden kan variera beroende på blötläggningstid, lagringstid och kokkärl.

1 dl bönor ger ca 3 dl kokta.

Ingredienser

 
Sojabönor1 del
Vatten3 delar

Så gör du

Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Skölj bönorna i kallt vatten och koka sedan upp dem i nytt vatten (en del bönor – tre delar vatten) under lock i 20 minuter. Fiska upp en böna och prova om den är mjuk. Är den fortfarande hård låter du den koka i 10 minuter till. Upprepa sedan detta tills bönorna är riktigt mjuka, de ska inte vara al dente.

Det kan ibland ta upp till 1,5 timme att koka klart bönorna. Koktiden kan variera beroende på blötläggningstid, lagringstid och kokkärl.

1 dl bönor ger ca 3 dl kokta.

Utskriven 2019-05-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/sojabonor/

Skriv en kommentar om Sojabönor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig