Cheesecake med hasselnötscrumble

Cheesecake med hasselnötscrumble

(4)Betyg: 4 av 5 stjärnor

En underbar cheesecake med chokladbotten som du toppar med en gräddblandning och hasselnötscrumble. Otrolig!

Om du vill få ner sötman lite så kan du blanda i lite zest och saft från en citron i gräddblandningen.

10

Ingredienser

Vetemjöl
Kakao
Rårörsocker
Smör, smält
Färskost
Ricotta
Jordnötssmör
Vaniljpulver
Rårörsocker
Ägg
Vispgrädde
Rårörsocker
Hasselnötter
Vispgrädde
Gräddfil
Strösocker
Vaniljpulver

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 180 C.
  2. Börja med chokladbotten; mixa vetemjöl, kakao, socker och smör i en bunke.
  3. Smörj en löstagbar bakform (20 cm och med lite högre kant) och tryck ut degen i den med baksidan av en sked. Baka i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
  4. Mixa färskost, ricotta, jordnötssmör och vaniljpulver med en mixer eller matberedare någon minut tills smeten är slät.
  5. Tillsätt sockret och vispa ytterligare 3 minuter tills allt är ordentligt mixat.
  6. Knäck i ett ägg i taget och fortsätt att mixa.
  7. Avsluta med att tillsätta grädden och mixa ihop allt en sista gång.
  8. Häll cheesecakesmeten över den bakade chokladbotten. Baka i mitten av ugnen ytterligare 45-50 min. Låt kallna minst 2 h innan du toppar den.
  9. Häll rårörsocker i en stekpanna på medelhög värme. Låt smälta, rör inte i pannan förrän allt socker är smält.
  10. Häll över nötterna och rör om. Häll upp karamellen på ett bakplåtspapper och låt kallna. Hacka fint eller mixa snabbt i en matberedare till ett crumble.
  11. Vispa grädden ganska hårt. Rör ned gräddfilen, vaniljpulvret och sockret.
  12. Servera cheesecaken toppad med gräddblandningen och avsluta med att strö över hasselnötsströsslet.

Kommentera receptet

Du kanske också gillar