Cookies med rostade hasselnötter och choklad

Cookies med rostade hasselnötter och choklad

(0)Betyg: null av 5 stjärnor

Otroligt goda cookies som är så där perfekt sega. Innehåller rostade hasselnötter och krossad vit och mörk choklad.

10-12 st

Ingredienser

Vetemjöl
Bakpulver
Hasselnötter
Smör
Kokossocker
Rårörsocker
Flingsalt + lite att strö på
Vaniljpulver
Vit choklad, hackad
Mörk choklad, hackad

Så gör du

  1. Rosta hasselnötterna på 180 grader i 10–12 minuter. Gnugga bort skalet med hjälp av en handduk. Hacka i grova bitar.
  2. Bryn smöret tills det blir gyllenbrunt och doftar knäckigt.
  3. Häll över i en värmetålig bunke, låt vila en kort stund och tillsätt sedan socker och flingsalt. Vispa till en slät smet.
  4. Vispa i ägg och vaniljpulver. Sikta i mjöl och bakpulver och rör tills du har en slät smet.
  5. Blanda i nötter och choklad och rör tills allt är jämnt blandat.
  6. Låt smeten vila i kylen minst 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 175 grader.
  8. Rulla bollar av degen och fördela 5–6 bollar per bakplåtsförsedd plåt. Strö på lite flingsalt och grädda ca 15 minuter tills kakorna är gyllenbruna i kanterna, rotera plåten ett halvt varv efter halva tiden.
  9. Ta ut och pressa försiktigt på kakorna med hjälp av en slickepott eller stekspade. Låt svalna helt.

Kommentera receptet

Du kanske också gillar