jordgubbstårta med vit chokladfrosting

Jordgubbstårta med vit chokladfrosting

(0)Betyg: null av 5 stjärnor

Sommarens, enligt oss, godaste tårta är här. En klassisk jordgubbstårta men med vit chokladfrosting. En jordgubbstårta 2.0.

Ingredienser

Ägg
Socker
Vetemjöl
Potatismjöl
Bakpulver
Smör och vetemjöl till formen
Smör, rumsvarmt
Vaniljpulver
Jordgubbssylt
Frystorkade jordgubbar (kan uteslutas)
Florsocker
Färskost
Vit choklad, smält (låt svalna)
Jordgubbar (till frosting och topping)
Lemoncurd

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och mjöla två formar med löstagbar kant, ca 16 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker några minuter tills det blir vitt och fluffigt.
  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.
  5. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Vänd ihop smeten försiktigt med en slickepott.
  6. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är genombakad. Låt svalna helt.
  7.  Dags för frosting. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljpulver fluffigt. Vispa ner jordgubbssylten, de frystorkade jordgubbar och avsluta med färskost och den smälta vita chokladen.
  8. Ställ i kylen tills det är dags att montera kakan men gärna minst 30 min.
  9. Dela bottnarna så du får två eller för ännu fler lager tre bottnar.
  10. Dela frostingen på hälften och blanda ena delen med de skivade jordgubbarna.
  11. Montera tårtan i lager med frostingen med jordgubbar på varannan botten och lemoncurd på varannan. Tips är att bre ut lemoncurden på botten innan du lägger den på de andra bottnarna. Avsluta med att bre frosting runt och på toppen av tårtan. Toppa med jordgubbar.

Tårtan går att lägga ihop dagen innan så den sätter sig och toppa innan servering.

 

Relaterade produkter

Kommentera receptet

Du kanske också gillar