småkakor med glasyr och lavendel

Småkakor med glasyr och lavendel

(0)Betyg: null av 5 stjärnor

Småkakor som påminner lite om mazarin, men lite knäckigare och med lavendelblommor. Så fina att bjuda på vid fika.

16 st

Ingredienser

Smör, rumsvarmt
Rårörsocker
Sirap, ljus
Mandelmassa
Vetemjöl
Bikarbonat
Vaniljpulver
Kardemumma, malen
Salt
Florsocker
Citronsaft
Lavendelblommor

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Riv mandelmassan fint.
  3. Vispa ihop smör, rårörsocker och sirap med en elvisp i en bunke, tillsätt mandelmassan och rör om.
  4. Blanda ner vetemjöl, bikarbonat, kardemumma, salt och vaniljsocker, jobba ihop degen.
  5. Dela degen i 16 delar och rulla till bollar.
  6. Lägg bollarna med mellanrum på två plåtar med bakplåtspapper och tryck till lite lätt med
    en gaffel eller handen på bollen, tryck sedan ett litet hål i mitten med fingret.
  7. Grädda kakorna, en plåt åt gången i 12 minuter i ugnen tills de blivit lätt gyllenbruna. För att få
    ett litet större hål till glasyren kan man trycka till dem i mitten igen medan de är varma.
  8. Låt kakorna svalna. Blanda ihop florsocker och citronjuice till en glasyr. Klicka i mitten på
    kakorna och toppa med lavendel. Låt stelna i kylen.

Kommentera receptet

Du kanske också gillar