2 portioner
En härlig pastarätt där spaghettin får koka färdigt i tomatsåsen.
- Ingredienser
Spaghetti 140 g Gul lök 1 st Vitlök 1 klyfta Olivolja 2 msk Pastasås Napoletana 1 burk Balsamico Bianco 1 tsk Salt Nymalen svartpeppar Basilika 1 kruka Parmesanost 50 g - Så gör du
Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan. Tillsätt pastasåsen och balsamicon, låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka pastan i vattnet i 8 minuter. Lyft sedan upp den med en pastaslev och lägg i den i den puttrande tomatsåsen. Det gör inget om det kommer med lite kokvatten. Låt pastan koka färdigt i tomatsåsen (1-2 minuter till). Hacka basilikabladen grovt och vänd ner dem precis innan servering. Strö riven parmesanost på toppen!
Ingredienser | |
Spaghetti | 140 g |
Gul lök | 1 st |
Vitlök | 1 klyfta |
Olivolja | 2 msk |
Pastasås Napoletana | 1 burk |
Balsamico Bianco | 1 tsk |
Salt | |
Nymalen svartpeppar | |
Basilika | 1 kruka |
Parmesanost | 50 g |
Så gör du
Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan. Tillsätt pastasåsen och balsamicon, låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka pastan i vattnet i 8 minuter. Lyft sedan upp den med en pastaslev och lägg i den i den puttrande tomatsåsen. Det gör inget om det kommer med lite kokvatten. Låt pastan koka färdigt i tomatsåsen (1-2 minuter till). Hacka basilikabladen grovt och vänd ner dem precis innan servering. Strö riven parmesanost på toppen!