2 portioner

En härlig pastarätt där spaghettin får koka färdigt i tomatsåsen.

Ingredienser
Spaghetti140 g
Gul lök1 st
Vitlök1 klyfta
Olivolja2 msk
Pastasås Napoletana1 burk
Balsamico Bianco1 tsk
Salt
Nymalen svartpeppar
Basilika1 kruka
Parmesanost50 g
Så gör du

Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan. Tillsätt pastasåsen och balsamicon, låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka pastan i vattnet i 8 minuter. Lyft sedan upp den med en pastaslev och lägg i den i den puttrande tomatsåsen. Det gör inget om det kommer med lite kokvatten. Låt pastan koka färdigt i tomatsåsen (1-2 minuter till). Hacka basilikabladen grovt och vänd ner dem precis innan servering. Strö riven parmesanost på toppen!

Ingredienser

 
Spaghetti140 g
Gul lök1 st
Vitlök1 klyfta
Olivolja2 msk
Pastasås Napoletana1 burk
Balsamico Bianco1 tsk
Salt
Nymalen svartpeppar
Basilika1 kruka
Parmesanost50 g

Så gör du

Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan. Tillsätt pastasåsen och balsamicon, låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka pastan i vattnet i 8 minuter. Lyft sedan upp den med en pastaslev och lägg i den i den puttrande tomatsåsen. Det gör inget om det kommer med lite kokvatten. Låt pastan koka färdigt i tomatsåsen (1-2 minuter till). Hacka basilikabladen grovt och vänd ner dem precis innan servering. Strö riven parmesanost på toppen!

Utskriven 2019-11-12 från: http://www.saltakvarn.se/recept/spaghetti-napoletana/

Skriv en kommentar om Spaghetti Napoletana

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig