5-6 personer

Sticky bun är det perfekta fikabrödet om du har kanelbullar hemma som har blivit lite torra. Genom att baka dem i ugnen med lite mjölk, rostade hasselnötter och en underbar kolasås får de nytt liv och blir riktigt oemotståndliga!

Ingredienser
Hasselnötter2 dl
Smör50 g
Rårörsocker1,5 dl
Salt1 krm
Grädde1 dl
Vatten0,5 dl
Kanelbullar, någon dag gamla5-6 st
Varm mjölk1 dl
Så gör du

Börja med att förbereda hasselnötterna, dessa kan sparas länge i kylskåpet. Rosta nötterna på en plåt i 180 graders värme i 5-10 minuter, de ska bli bruna under skalet. Ta sedan bort skalet med hjälp av en kökshandduk och halvera eventuellt nötterna med en kniv.

Sätt ugnen på 200 grader.

Värm smör, socker och salt i en kastrull med höga kanter på medelhög varme tills sockret smälter och blir gyllene. Ta bort från värmen och tillsätt grädde och vatten. Var försiktig så att du inte bränner dig, det kan bubbla mycket. Rör om till en slät massa. Om det inte blir helt slätt kan du koka lite försiktigt och blanda om igen.

Lägg ett ugnsplåtspapper i en pajform med löstagbar kant (ca 24 cm). Häll kolasåsen i formen och strö över hasselnötterna. Lägg kanelbullarna upp och ned i kolasåsen. Det är bra om det blir ganska trångt. Häll den varma mjölken över bullarna och baka sedan i ugnen i 10-12 minuter eller tills såsen börjar bubbla. Ta ut från ugnen, lägg en tallrik över formen och vänd upp kakan. Servera genast.

 

 

Ingredienser

 
Hasselnötter2 dl
Smör50 g
Rårörsocker1,5 dl
Salt1 krm
Grädde1 dl
Vatten0,5 dl
Kanelbullar, någon dag gamla5-6 st
Varm mjölk1 dl

Så gör du

Börja med att förbereda hasselnötterna, dessa kan sparas länge i kylskåpet. Rosta nötterna på en plåt i 180 graders värme i 5-10 minuter, de ska bli bruna under skalet. Ta sedan bort skalet med hjälp av en kökshandduk och halvera eventuellt nötterna med en kniv.

Sätt ugnen på 200 grader.

Värm smör, socker och salt i en kastrull med höga kanter på medelhög varme tills sockret smälter och blir gyllene. Ta bort från värmen och tillsätt grädde och vatten. Var försiktig så att du inte bränner dig, det kan bubbla mycket. Rör om till en slät massa. Om det inte blir helt slätt kan du koka lite försiktigt och blanda om igen.

Lägg ett ugnsplåtspapper i en pajform med löstagbar kant (ca 24 cm). Häll kolasåsen i formen och strö över hasselnötterna. Lägg kanelbullarna upp och ned i kolasåsen. Det är bra om det blir ganska trångt. Häll den varma mjölken över bullarna och baka sedan i ugnen i 10-12 minuter eller tills såsen börjar bubbla. Ta ut från ugnen, lägg en tallrik över formen och vänd upp kakan. Servera genast.

 

 

Utskriven 2019-08-25 från: http://www.saltakvarn.se/recept/sticky-bun/

Skriv en kommentar om Sticky bun

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig