Kladdigt söta mandelbollar med smak av stjärnanis. Rullade i salta cashewnötter. Hur gott som helst! Vill du ha bollarna sötare går det bra att tillsätta lite honung eller agavesirap.

Ingredienser
Sötmandel1 dl
Aprikos1 dl
Dadlar1 dl
Stjärnanis, hel1/2 tsk
Salt1 krm
Rostade cashewnötter1 dl
Så gör du

Blötlägg mandlar, aprikoser och dadlar i några timmar. Stöt stjärnanis fint i en mortel. Häll av blötläggningsvattnet och mixa mandlar, aprikoser, dadlar och stjärnanis. Smaksätt med salt.

Hacka cashewnötterna. Forma små bollar av smeten, (den är ganska kladdig) och rulla dem sedan i cashewhacket.

Förvara i kylskåp.

Ingredienser

 
Sötmandel1 dl
Aprikos1 dl
Dadlar1 dl
Stjärnanis, hel1/2 tsk
Salt1 krm
Rostade cashewnötter1 dl

Så gör du

Blötlägg mandlar, aprikoser och dadlar i några timmar. Stöt stjärnanis fint i en mortel. Häll av blötläggningsvattnet och mixa mandlar, aprikoser, dadlar och stjärnanis. Smaksätt med salt.

Hacka cashewnötterna. Forma små bollar av smeten, (den är ganska kladdig) och rulla dem sedan i cashewhacket.

Förvara i kylskåp.

Utskriven 2018-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/stjarnaninsbollar/

Kommentarsfunktionen är avstängd.