Kladdigt söta mandelbollar med smak av stjärnanis. Rullade i salta cashewnötter. Hur gott som helst! Vill du ha bollarna sötare går det bra att tillsätta lite honung eller agavesirap.
- Ingredienser
Sötmandel 1 dl Aprikos 1 dl Dadlar 1 dl Stjärnanis, hel 1/2 tsk Salt 1 krm Rostade cashewnötter 1 dl - Så gör du
Blötlägg mandlar, aprikoser och dadlar i några timmar. Stöt stjärnanis fint i en mortel. Häll av blötläggningsvattnet och mixa mandlar, aprikoser, dadlar och stjärnanis. Smaksätt med salt.
Hacka cashewnötterna. Forma små bollar av smeten, (den är ganska kladdig) och rulla dem sedan i cashewhacket.
Förvara i kylskåp.
Ingredienser | |
Sötmandel | 1 dl |
Aprikos | 1 dl |
Dadlar | 1 dl |
Stjärnanis, hel | 1/2 tsk |
Salt | 1 krm |
Rostade cashewnötter | 1 dl |
Så gör du
Blötlägg mandlar, aprikoser och dadlar i några timmar. Stöt stjärnanis fint i en mortel. Häll av blötläggningsvattnet och mixa mandlar, aprikoser, dadlar och stjärnanis. Smaksätt med salt.
Hacka cashewnötterna. Forma små bollar av smeten, (den är ganska kladdig) och rulla dem sedan i cashewhacket.
Förvara i kylskåp.