En fräsch och härlig bönsallad som piffar upp det mesta. Fin på en buffé eller som tillbehör till sommarens grillkvällar.

Ingredienser
Stora vita bönor, kokta1 burk (3 dl)
Solroskärnor1 dl
Olivolja Riserva1/2 dl
Bladpersilja, grovhackad1 dl
Vitlöksklyfta1 st
Citronsaft1 tsk
Salt
Så gör du

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rosta solroskärnorna i en het stekpanna tills de fått gyllenbrun färg. Låt svalna. Mixa olivolja, bladpersilja, vitlök och citronsaft med en stavmixer. Blanda bönor och solroskärnor och häll över persiljeoljan. Smaka av med salt.

Ingredienser

 
Stora vita bönor, kokta1 burk (3 dl)
Solroskärnor1 dl
Olivolja Riserva1/2 dl
Bladpersilja, grovhackad1 dl
Vitlöksklyfta1 st
Citronsaft1 tsk
Salt

Så gör du

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rosta solroskärnorna i en het stekpanna tills de fått gyllenbrun färg. Låt svalna. Mixa olivolja, bladpersilja, vitlök och citronsaft med en stavmixer. Blanda bönor och solroskärnor och häll över persiljeoljan. Smaka av med salt.

Utskriven 2019-05-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/stora-vita-bonor-med-persiljeolja-och-rostade-solroskarnor/

  1. Jag är inget fan av bönor men detta var verkligen gott. Helt klart en stående tillbehörsfavorit framöver.
    Jag använde en halv vitlök solo som jag finhackade och rostade innan mixningen. Det gav en nötigare och lite mjukare vitlökssmak trots ökad mängd.
    Lättgjord och håller en vecka i kylen.

    Svara
    • (Komplettering till min kommentar)
      Jag uppfattar ibland att olivolja kan bli lite beskt och ta över smakerna för mycket. Därför använde jag kallpressad rapsolja från Österlen istället.

      Svara

Skriv en kommentar om Stora vita bönor med persiljeolja och rostade solroskärnor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig