6 pannkakor

Surdegspannkakor är precis som namnet antyder gjorda på surdeg. En liten del surdegsstart sätter igång jäsprocessen i pannkakssmeten vilket gör den färdiga pannkakan mer lättsmält för magen. Pannkakorna smakar gott av siktat ölandsvetemjöl och bara den invigde kan ana ett visst drag av en angenäm syrlighet.

Till receptet på surdegspannkakor behöver du en surdegsstart. Det hittar du recept på här: Recept surdegsstart

Rädda världen? Lätt som en plätt!

 

Ingredienser
Surdegsstart1 tsk
Ölandsvetemjöl siktat2,5 dl
Vatten2 dl
Salt1/4 tsk
Mjölk1 dl
Smält smör (avsvalnat)2 msk
Ägg3 st
Så gör du

Blanda ihop surdegsstart, mjöl och vatten i en bunke. Lägg över en kökshandduk låt smeten stå i tre timmar i rumstemperatur. Tillsätt sen salt, mjölk och smör och låt smeten vila ytterligare en timme i rumstemperatur. Därefter ställer du in bunken i kylskåpet över natten. På morgonen tar du fram smeten, vispar i äggen och steker tunna pannkakor i smör.

 

 

 

Ingredienser

 
Surdegsstart1 tsk
Ölandsvetemjöl siktat2,5 dl
Vatten2 dl
Salt1/4 tsk
Mjölk1 dl
Smält smör (avsvalnat)2 msk
Ägg3 st

Så gör du

Blanda ihop surdegsstart, mjöl och vatten i en bunke. Lägg över en kökshandduk låt smeten stå i tre timmar i rumstemperatur. Tillsätt sen salt, mjölk och smör och låt smeten vila ytterligare en timme i rumstemperatur. Därefter ställer du in bunken i kylskåpet över natten. På morgonen tar du fram smeten, vispar i äggen och steker tunna pannkakor i smör.

 

 

 

Utskriven 2019-08-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/surdegspannkakor/

Skriv en kommentar om Surdegspannkakor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig