En magiskt god risotto med svamp, hasselnötter och grönkål. Toppas med lingon.

Ingredienser
Arborioris3 dl
Schalottenlök2 st
Grönsaksbuljong1 liter
Vitt vin2 dl
Grönkål, hackad100 g
Hasselnötter1 dl
Svamp, valfri250 g
Ost, lagrad2 dl
Olja1 msk
Lingon1 dl
Salt
Peppar
Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs riset och den hackade löken i olja i 2-3 minuter.

Värm buljongen i en kastrull. Häll vinet på riset och låt det koka in. Slå på 1/3 av buljongen över riset och låt koka in något. Späd med resten av buljongen, lite i taget. Rör om i ca 18-22 minuter tills risotton har rätt tuggmotstånd och krämig konsistens.

Medan riset kokar, massera grönkålen med olja och salta sedan. Rosta den i ugnen i cirka 10 minuter tills den fått fin färg.

Hacka nötterna och skiva svampen. Stek svampen på hög värme i olja tills den fått fin färg, krydda med salt och peppar. Ta av risotton från spisen och rör ner osten med i msk olivolja, krydda med salt och svartpeppar.

Servera risotton med den rostade grönkålen, svampen, hasselnötterna och toppa med lingon.

 

 

Ingredienser

 
Arborioris3 dl
Schalottenlök2 st
Grönsaksbuljong1 liter
Vitt vin2 dl
Grönkål, hackad100 g
Hasselnötter1 dl
Svamp, valfri250 g
Ost, lagrad2 dl
Olja1 msk
Lingon1 dl
Salt
Peppar

Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs riset och den hackade löken i olja i 2-3 minuter.

Värm buljongen i en kastrull. Häll vinet på riset och låt det koka in. Slå på 1/3 av buljongen över riset och låt koka in något. Späd med resten av buljongen, lite i taget. Rör om i ca 18-22 minuter tills risotton har rätt tuggmotstånd och krämig konsistens.

Medan riset kokar, massera grönkålen med olja och salta sedan. Rosta den i ugnen i cirka 10 minuter tills den fått fin färg.

Hacka nötterna och skiva svampen. Stek svampen på hög värme i olja tills den fått fin färg, krydda med salt och peppar. Ta av risotton från spisen och rör ner osten med i msk olivolja, krydda med salt och svartpeppar.

Servera risotton med den rostade grönkålen, svampen, hasselnötterna och toppa med lingon.

 

 

Utskriven 2022-07-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/svamprisotto/

Kommentarsfunktionen är avstängd.