4 portioner

Ett riktig svart ris som behåller sin fina färg även efter tillagning. Smaken är nötig och fyllig.

Ingredienser
Svart ris2,5 dl
Vatten7,5 dl
Salt
Så gör du

Riset kan med fördel blötläggas i 12-24 timmar innan det kokas. Men det går också bra att koka det direkt. Om du blötlägger det häller du bort vattnet och kokar i nytt.

Koka upp ris och vatten i en kastrull. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Låt riset svälla på mycket svag värme i ca 40 – 45 minuter. Salta mot slutet av koktiden.

Om riset saltas för tidigt finns det risk att man inte får det riktigt mjukt.

 

Ingredienser

 
Svart ris2,5 dl
Vatten7,5 dl
Salt

Så gör du

Riset kan med fördel blötläggas i 12-24 timmar innan det kokas. Men det går också bra att koka det direkt. Om du blötlägger det häller du bort vattnet och kokar i nytt.

Koka upp ris och vatten i en kastrull. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Låt riset svälla på mycket svag värme i ca 40 – 45 minuter. Salta mot slutet av koktiden.

Om riset saltas för tidigt finns det risk att man inte får det riktigt mjukt.

 

Utskriven 2019-05-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/svart-ris/

Kommentarsfunktionen är avstängd.