Paj är alltid härligt och den här tunna varianten med sparris och pinjenötter är både elegant och smarrig. Den är lika god varm som kall och är därför perfekt till bufféer, men även som lyxig picknickmat.

Ingredienser
Vetemjöl3 dl
Salt1/2 tsk
Olivolja Classico3/4 dl
Vatten1/2 dl
Pinjenötter50 g
Sparris1 knippe, ca 250 g
Borlottibönor1 burk
Ägg3 st
Crème fraiche1,5 dl
Mjölk1 dl
Timjan, färsk1/2 kruka
Chèvre200 g
Smör till stekning
Salt och svartpeppar
Så gör du

Rör samman mjöl och salt i en bunke. Tillsätt olivolja och vatten och rör snabbt ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Tryck därefter ut degen i en pajform, antingen avlång eller en rund med ca 25 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.  Sänk värmen till 175 grader.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär bort den träiga biten på sparrisen och dela den därefter på hälften. Stek ett par, tre minuter i smör. Salta och peppra.

Häll av och skölj bönorna.

Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, timjan, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajformen och fördela därefter sparris, bönor och chèvre i bitar över. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30-40 minuter, tills äggstanningen stannat och fått fin färg.

Vid servering, strö över de rostade pinjenötterna.

Ingredienser

 
Vetemjöl3 dl
Salt1/2 tsk
Olivolja Classico3/4 dl
Vatten1/2 dl
Pinjenötter50 g
Sparris1 knippe, ca 250 g
Borlottibönor1 burk
Ägg3 st
Crème fraiche1,5 dl
Mjölk1 dl
Timjan, färsk1/2 kruka
Chèvre200 g
Smör till stekning
Salt och svartpeppar

Så gör du

Rör samman mjöl och salt i en bunke. Tillsätt olivolja och vatten och rör snabbt ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Tryck därefter ut degen i en pajform, antingen avlång eller en rund med ca 25 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.  Sänk värmen till 175 grader.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär bort den träiga biten på sparrisen och dela den därefter på hälften. Stek ett par, tre minuter i smör. Salta och peppra.

Häll av och skölj bönorna.

Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, timjan, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajformen och fördela därefter sparris, bönor och chèvre i bitar över. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30-40 minuter, tills äggstanningen stannat och fått fin färg.

Vid servering, strö över de rostade pinjenötterna.

Utskriven 2019-09-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/tarte-med-sparris-borlottibonor-och-chevre/

Skriv en kommentar om Tarte med sparris, borlottibönor och chèvre

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig