Det är väldigt trevligt att koka köttbullarna direkt i tomatsåsen, lättlagat men ändå så festligt! Tomaterna, balsamicon och olivoljan gifter sig fint med varandra och ger en smakrik och fyllig tomatsås.
- Ingredienser
Hela tomater 3 burkar Balsamico bianco 2-3 tsk Balsamico Invecchiato 1 tsk Olivolja Basilicum 1 msk Timjan, torkad 2 tsk Rödlök 2 st Köttfärs 1 kg Ägg 1 st Salt och nymalen svartpeppar - Så gör du
Värm tomaterna i en gryta, klipp sönder dem lite om du vill. Smaka av med Balsamico Bianco, Balsamico Invecciatho, Olivolja Basilicum, salt och peppar. Balansera fram smakerna tills du känner dig nöjd med tomatsåsen. Låt sjuda på svag värme under lock i 15 minuter.
Mixa timjan, rödlök och salt till en slät massa. Blanda med köttfärs, ägg och svartpeppar.
Rulla valnötsstora runda köttbullar och släpp ner dem efterhand i grytan med tomatsåsen. Skaka grytan lite ibland så att så många som möjligt av köttbullarna täcks av tomatsåsen. Sjud köttbullarna klara under lock i 10-15 minuter. När de börjat stelna kan du försiktigt vända rund i grytan. Smaka av tomatsåsen med salt och nymalen svartpeppar.
Servera med nykokt pasta och rikligt med parmesanost.
Ingredienser | |
Hela tomater | 3 burkar |
Balsamico bianco | 2-3 tsk |
Balsamico Invecchiato | 1 tsk |
Olivolja Basilicum | 1 msk |
Timjan, torkad | 2 tsk |
Rödlök | 2 st |
Köttfärs | 1 kg |
Ägg | 1 st |
Salt och nymalen svartpeppar |
Så gör du
Värm tomaterna i en gryta, klipp sönder dem lite om du vill. Smaka av med Balsamico Bianco, Balsamico Invecciatho, Olivolja Basilicum, salt och peppar. Balansera fram smakerna tills du känner dig nöjd med tomatsåsen. Låt sjuda på svag värme under lock i 15 minuter.
Mixa timjan, rödlök och salt till en slät massa. Blanda med köttfärs, ägg och svartpeppar.
Rulla valnötsstora runda köttbullar och släpp ner dem efterhand i grytan med tomatsåsen. Skaka grytan lite ibland så att så många som möjligt av köttbullarna täcks av tomatsåsen. Sjud köttbullarna klara under lock i 10-15 minuter. När de börjat stelna kan du försiktigt vända rund i grytan. Smaka av tomatsåsen med salt och nymalen svartpeppar.
Servera med nykokt pasta och rikligt med parmesanost.