Het bönsalsa med en härlig kombination av lime, ingefära och chili. Lika god till pasta som till tacokvällen! Kan med fördel även serveras kall.
- Ingredienser
Små vita bönor, kokta 1 burk (3 dl) Ingefära 2 cm Lime 1 st Röd chili 1 krm Vitlöksklyfta 1 st Bladpersilja 1 msk Olivolja Riserva 2 msk Gul lök, finhackad 1 dl Tomatpuré Krossad tomat 1 dl Salt - Så gör du
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Riv ingefära och limeskal. Finhacka chili, vitlök och persilja.
Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med ingefära, rivet limeskal, chili, vitlök och persilja. Tillsätt tomatpuré och bryn tills det fått lite färg. Häll i de krossade tomaterna, pressa ner limesaften och låt koka samman. Blanda i bönorna och smaka av med salt.
Ingredienser | |
Små vita bönor, kokta | 1 burk (3 dl) |
Ingefära | 2 cm |
Lime | 1 st |
Röd chili | 1 krm |
Vitlöksklyfta | 1 st |
Bladpersilja | 1 msk |
Olivolja Riserva | 2 msk |
Gul lök, finhackad | 1 dl |
Tomatpuré | |
Krossad tomat | 1 dl |
Salt |
Så gör du
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Riv ingefära och limeskal. Finhacka chili, vitlök och persilja.
Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med ingefära, rivet limeskal, chili, vitlök och persilja. Tillsätt tomatpuré och bryn tills det fått lite färg. Häll i de krossade tomaterna, pressa ner limesaften och låt koka samman. Blanda i bönorna och smaka av med salt.
Inspirerande med en variation utav recepttips på hemsida som på förpackning där små kokta bönor ingår. Såväl i mexikansk som i den italienska kokonsten i formen utav en varm eller den kalla smårätten.