Het bönsalsa med en härlig kombination av lime, ingefära och chili. Lika god till pasta som till tacokvällen! Kan med fördel även serveras kall.

Ingredienser
Små vita bönor, kokta1 burk (3 dl)
Ingefära2 cm
Lime1 st
Röd chili1 krm
Vitlöksklyfta1 st
Bladpersilja1 msk
Olivolja Riserva2 msk
Gul lök, finhackad1 dl
Tomatpuré
Krossad tomat1 dl
Salt
Så gör du

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Riv ingefära och limeskal. Finhacka chili, vitlök och persilja.

Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med ingefära, rivet limeskal, chili, vitlök och persilja. Tillsätt tomatpuré och bryn tills det fått lite färg. Häll i de krossade tomaterna, pressa ner limesaften och låt koka samman. Blanda i bönorna och smaka av med salt.

Ingredienser

 
Små vita bönor, kokta1 burk (3 dl)
Ingefära2 cm
Lime1 st
Röd chili1 krm
Vitlöksklyfta1 st
Bladpersilja1 msk
Olivolja Riserva2 msk
Gul lök, finhackad1 dl
Tomatpuré
Krossad tomat1 dl
Salt

Så gör du

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Riv ingefära och limeskal. Finhacka chili, vitlök och persilja.

Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med ingefära, rivet limeskal, chili, vitlök och persilja. Tillsätt tomatpuré och bryn tills det fått lite färg. Häll i de krossade tomaterna, pressa ner limesaften och låt koka samman. Blanda i bönorna och smaka av med salt.

Utskriven 2019-08-25 från: http://www.saltakvarn.se/recept/tomat-och-bonsalsa/

  1. Inspirerande med en variation utav recepttips på hemsida som på förpackning där små kokta bönor ingår. Såväl i mexikansk som i den italienska kokonsten i formen utav en varm eller den kalla smårätten.

    Svara

Skriv en kommentar om Tomat och bönsalsa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig