4 portioner
En smakfull och skön linsröra som passar utmärkt att servera i ett tortillabröd med goda tillbehör.
- Ingredienser
Gröna linser, torra 3,5 dl Gul lök 1/2 st Vitlök 2 klyftor Olivolja Classico 1 msk Spiskummin 1,5 tsk Paprikapulver 1,5 tsk Tomatpuré 3,5 msk Vatten 2 dl Chipotlepasta 1/2-1 msk Salt Till servering: 8 tortillabröd, romansallad, rödlök, avokado, lime, riven ost, gräddfil/yoghurt - Så gör du
Blötlägg gärna linserna i 3-24 timmar. Skölj dem sedan och koka dem i 1 liter vatten tills de är mjuka, det tar ca 10 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt spiskummin och paprikapulver och fräs lite till. Häll sedan på tomatpuré, vatten, de kokta linserna och chipotlepasta. Låt allt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt.
Servera linsröran på tortillabröd och bjud romansallad, röd lök, avokado, riven ost, gräddfil/yoghurt, lime och färsk koriander till.
Ingredienser | |
Gröna linser, torra | 3,5 dl |
Gul lök | 1/2 st |
Vitlök | 2 klyftor |
Olivolja Classico | 1 msk |
Spiskummin | 1,5 tsk |
Paprikapulver | 1,5 tsk |
Tomatpuré | 3,5 msk |
Vatten | 2 dl |
Chipotlepasta | 1/2-1 msk |
Salt | |
Till servering: | |
8 tortillabröd, romansallad, rödlök, avokado, lime, riven ost, gräddfil/yoghurt |
Så gör du
Blötlägg gärna linserna i 3-24 timmar. Skölj dem sedan och koka dem i 1 liter vatten tills de är mjuka, det tar ca 10 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt spiskummin och paprikapulver och fräs lite till. Häll sedan på tomatpuré, vatten, de kokta linserna och chipotlepasta. Låt allt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt.
Servera linsröran på tortillabröd och bjud romansallad, röd lök, avokado, riven ost, gräddfil/yoghurt, lime och färsk koriander till.
Jag undrar varför man inte kokar linserna direkt i tomatsåsen? Känns som att de skulle ha en redande effekt och att smakerna skulle sätta sig lite bättre….. Finns det nån speciell orsak?
Hej Karin! Eftersom tomater är syrliga kan de förhindra linserna att koka färdigt ordentligt. Därför kokas linserna separat.