4 portioner

En smakfull och skön linsröra som passar utmärkt att servera i ett tortillabröd med goda tillbehör.

Ingredienser
Gröna linser, torra3,5 dl
Gul lök1/2 st
Vitlök2 klyftor
Olivolja Classico1 msk
Spiskummin1,5 tsk
Paprikapulver1,5 tsk
Tomatpuré3,5 msk
Vatten 2 dl
Chipotlepasta1/2-1 msk
Salt
Till servering:
8 tortillabröd, romansallad, rödlök, avokado, lime, riven ost, gräddfil/yoghurt
Så gör du

Blötlägg gärna linserna i 3-24 timmar. Skölj dem sedan och koka dem i 1 liter vatten tills de är mjuka, det tar ca 10 minuter.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt spiskummin och paprikapulver och fräs lite till. Häll sedan på tomatpuré, vatten, de kokta linserna och chipotlepasta. Låt allt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt.

Servera linsröran på tortillabröd och bjud romansallad, röd lök, avokado, riven ost, gräddfil/yoghurt, lime och färsk koriander till.

 

Ingredienser

 
Gröna linser, torra3,5 dl
Gul lök1/2 st
Vitlök2 klyftor
Olivolja Classico1 msk
Spiskummin1,5 tsk
Paprikapulver1,5 tsk
Tomatpuré3,5 msk
Vatten 2 dl
Chipotlepasta1/2-1 msk
Salt
Till servering:
8 tortillabröd, romansallad, rödlök, avokado, lime, riven ost, gräddfil/yoghurt

Så gör du

Blötlägg gärna linserna i 3-24 timmar. Skölj dem sedan och koka dem i 1 liter vatten tills de är mjuka, det tar ca 10 minuter.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt spiskummin och paprikapulver och fräs lite till. Häll sedan på tomatpuré, vatten, de kokta linserna och chipotlepasta. Låt allt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt.

Servera linsröran på tortillabröd och bjud romansallad, röd lök, avokado, riven ost, gräddfil/yoghurt, lime och färsk koriander till.

 

Utskriven 2019-02-18 från: http://www.saltakvarn.se/recept/tortilla-med-heta-grona-linser/

  1. Jag undrar varför man inte kokar linserna direkt i tomatsåsen? Känns som att de skulle ha en redande effekt och att smakerna skulle sätta sig lite bättre….. Finns det nån speciell orsak?

    Svara
    • Hej Karin! Eftersom tomater är syrliga kan de förhindra linserna att koka färdigt ordentligt. Därför kokas linserna separat.

      Svara

Skriv en kommentar om Mexikanska gröna linser

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig