4 portioner

Denna klassiska italienska pastagratäng har sitt ursprung i Napoli och är omåttligt populär i USA. Betydligt enklare att göra än en lasagne men minst lika god!

Ingredienser
Penne300 g
Pastasås Napoletana1 burk
Olivolja Classico
Cayennepeppar
Timjan, torkad1 tsk
Blandad svamp, skuren i bitar
Vitlök, finhackad4 klyftor
Spenat, färsk70 g
Salt
Nymalen svartpeppar
Mozzarella, skuren i skivor200 g
Parmesan, riven1 dl
Basilika, färsk
Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan i 8 minuter, häll av vattnet och blanda dem med en burk Pastasås Napoletana. (Pastan ska vara underkokt.) Värm olivolja i en stekpanna och fräst lite cayennepeppar och timjan. Tillsätt svampen och låt den steka tills den får fin färg. Lägg undan svampen och värm lite mer olivolja i pannan och fräs vitlökshacket en stund, tillsätt sedan spenaten och stek hastigt i några minuter. Blanda ner svampen i spenaten, salta och peppra.

Pensla en ugnsäker form med olivolja och varva pastan med grönsaksfräset och hälften av mozzarellan. Toppa med resten av mozzarella och parmesanost.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 – 30 minuter. Strö över lite färsk basilika, lite extra parmesan och servera med en krispig sallad.

Ingredienser

 
Penne300 g
Pastasås Napoletana1 burk
Olivolja Classico
Cayennepeppar
Timjan, torkad1 tsk
Blandad svamp, skuren i bitar
Vitlök, finhackad4 klyftor
Spenat, färsk70 g
Salt
Nymalen svartpeppar
Mozzarella, skuren i skivor200 g
Parmesan, riven1 dl
Basilika, färsk

Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan i 8 minuter, häll av vattnet och blanda dem med en burk Pastasås Napoletana. (Pastan ska vara underkokt.) Värm olivolja i en stekpanna och fräst lite cayennepeppar och timjan. Tillsätt svampen och låt den steka tills den får fin färg. Lägg undan svampen och värm lite mer olivolja i pannan och fräs vitlökshacket en stund, tillsätt sedan spenaten och stek hastigt i några minuter. Blanda ner svampen i spenaten, salta och peppra.

Pensla en ugnsäker form med olivolja och varva pastan med grönsaksfräset och hälften av mozzarellan. Toppa med resten av mozzarella och parmesanost.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 – 30 minuter. Strö över lite färsk basilika, lite extra parmesan och servera med en krispig sallad.

Utskriven 2019-08-25 från: http://www.saltakvarn.se/recept/ugnsbakad-ziti-med-vitloksfrasta-gronsaker/

Skriv en kommentar om Ugnsbakad ziti med vitlöksfrästa grönsaker

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig