4 portioner
Denna klassiska italienska pastagratäng har sitt ursprung i Napoli och är omåttligt populär i USA. Betydligt enklare att göra än en lasagne men minst lika god!
- Ingredienser
Penne 300 g Pastasås Napoletana 1 burk Olivolja Classico Cayennepeppar Timjan, torkad 1 tsk Blandad svamp, skuren i bitar Vitlök, finhackad 4 klyftor Spenat, färsk 70 g Salt Nymalen svartpeppar Mozzarella, skuren i skivor 200 g Parmesan, riven 1 dl Basilika, färsk - Så gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan i 8 minuter, häll av vattnet och blanda dem med en burk Pastasås Napoletana. (Pastan ska vara underkokt.) Värm olivolja i en stekpanna och fräst lite cayennepeppar och timjan. Tillsätt svampen och låt den steka tills den får fin färg. Lägg undan svampen och värm lite mer olivolja i pannan och fräs vitlökshacket en stund, tillsätt sedan spenaten och stek hastigt i några minuter. Blanda ner svampen i spenaten, salta och peppra.
Pensla en ugnsäker form med olivolja och varva pastan med grönsaksfräset och hälften av mozzarellan. Toppa med resten av mozzarella och parmesanost.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 – 30 minuter. Strö över lite färsk basilika, lite extra parmesan och servera med en krispig sallad.
Ingredienser | |
Penne | 300 g |
Pastasås Napoletana | 1 burk |
Olivolja Classico | |
Cayennepeppar | |
Timjan, torkad | 1 tsk |
Blandad svamp, skuren i bitar | |
Vitlök, finhackad | 4 klyftor |
Spenat, färsk | 70 g |
Salt | |
Nymalen svartpeppar | |
Mozzarella, skuren i skivor | 200 g |
Parmesan, riven | 1 dl |
Basilika, färsk |
Så gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan i 8 minuter, häll av vattnet och blanda dem med en burk Pastasås Napoletana. (Pastan ska vara underkokt.) Värm olivolja i en stekpanna och fräst lite cayennepeppar och timjan. Tillsätt svampen och låt den steka tills den får fin färg. Lägg undan svampen och värm lite mer olivolja i pannan och fräs vitlökshacket en stund, tillsätt sedan spenaten och stek hastigt i några minuter. Blanda ner svampen i spenaten, salta och peppra.
Pensla en ugnsäker form med olivolja och varva pastan med grönsaksfräset och hälften av mozzarellan. Toppa med resten av mozzarella och parmesanost.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 – 30 minuter. Strö över lite färsk basilika, lite extra parmesan och servera med en krispig sallad.