Att grädda våfflor sprider glädje! Smeten är kryddad med kardemumma vilket ger våfflorna en härlig smak.
- Ingredienser
Smör 100 g Dinkelmjöl siktat 4 dl Salt 1/2 tsk Bakpulver 1 tsk Kardemumma 1 rågad tsk Mjölk 5 dl Ägg 2 st Smör till gräddning Vispgrädde och bär till servering - Så gör du
Smält smöret. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kardemumma med mjölk och ägg, tillsätt det smälta smöret. Grädda våfflorna i våffeljärn med smör. Servera dem med vispad grädde och bär!
Ingredienser | |
Smör | 100 g |
Dinkelmjöl siktat | 4 dl |
Salt | 1/2 tsk |
Bakpulver | 1 tsk |
Kardemumma | 1 rågad tsk |
Mjölk | 5 dl |
Ägg | 2 st |
Smör till gräddning | |
Vispgrädde och bär till servering | |
Så gör du
Smält smöret. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kardemumma med mjölk och ägg, tillsätt det smälta smöret. Grädda våfflorna i våffeljärn med smör. Servera dem med vispad grädde och bär!
Utskriven 2022-05-18 från: http://www.saltakvarn.se/recept/vafflor-med-smak-av-kardemumma/
Hej, har bara vanlig rismjöl hemma, kan jag ersätta fullkorn mjöl med nåt annat? Tack
Hej Dagmar! Det går fint att använda bara vanligt rismjöl om du vill. Annars kan du prova att ersätta hälften av mjölmängden med majsmjöl, sojamjöl, quinoamjöl eller om du vill vanligt vetemjöl.
Hur många ägg är 2dl?? Eller läser jag fel?
Hej Helena! Nej, det var jag som har skrivit fel! 2 st ägg ska det vara. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.
Hur många ägg är 2dl ägg?
Hej Ulla! Det var jag som skrev fel, det ska vara två stycken ägg.
Hur är det med giftet i rismjöl? Är det lika mycket som i vanligt ris?
Hej Maria! Vårt rismjöl görs i Italien av samma ris som vi säljer som helt ris. Du kan läsa vad vi skriver om ris och arsenik här: http://www.saltakvarn.se/om/ris-och-arsenik/