Att grädda våfflor sprider glädje! Smeten är kryddad med kardemumma vilket ger våfflorna en härlig smak.

Ingredienser
Smör100 g
Dinkelmjöl siktat4 dl
Salt1/2 tsk
Bakpulver1 tsk
Kardemumma1 rågad tsk
Mjölk5 dl
Ägg2 st
Smör till gräddning
Vispgrädde och bär till servering
Så gör du

Smält smöret. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kardemumma med mjölk och ägg, tillsätt det smälta smöret. Grädda våfflorna i våffeljärn med smör. Servera dem med vispad grädde och bär!

Ingredienser

 
Smör100 g
Dinkelmjöl siktat4 dl
Salt1/2 tsk
Bakpulver1 tsk
Kardemumma1 rågad tsk
Mjölk5 dl
Ägg2 st
Smör till gräddning
Vispgrädde och bär till servering

Så gör du

Smält smöret. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kardemumma med mjölk och ägg, tillsätt det smälta smöret. Grädda våfflorna i våffeljärn med smör. Servera dem med vispad grädde och bär!

Utskriven 2019-05-22 från: http://www.saltakvarn.se/recept/vafflor-med-smak-av-kardemumma/

    • Hej Dagmar! Det går fint att använda bara vanligt rismjöl om du vill. Annars kan du prova att ersätta hälften av mjölmängden med majsmjöl, sojamjöl, quinoamjöl eller om du vill vanligt vetemjöl.

      Svara
    • Hej Helena! Nej, det var jag som har skrivit fel! 2 st ägg ska det vara. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.

      Svara

Skriv en kommentar om Våfflor med smak av kardemumma

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig