ca 10 st

Våfflor brukar göra både barn och vuxna glada. Och det fina med våfflor är att nästan alla kan äta dem. Du kan byta ut mjölet till exempelvis rismjöl och bovetemjöl om du vill göra dem glutenfria. Du kan använda vilken mjölk du vill och smör kan ersättas av rapsolja. Här har vi använt oss av dinkelmjöl och kornmjöl vilket ger en väldigt god smak. Vi valde vispgrädde och hallon som topping men det går också fint att låta våfflorna bli lite matigare med tex rödlök, kaviar, dill och gräddfil.

I receptet ingår några droppar balsamico bianco. Dessa är med för att syran i vinägern hjälper till att bryta ner antinutritionella ämnen så att våfflorna blir mer lättsmälta.

Ingredienser
Dinkelmjöl siktat2 dl
Kornmjöl2 dl
Bakpulver2 tsk
Salt2 krm
Mjölk2 dl
Vatten2,5 dl
Rapsolja0,5 dl
Balsamico bianco2 krm
Smör, rapsolja eller kokosolja till gräddningen
Så gör du

Blanda alla ingredienser i en bunke och låt sedan smeten vila i en timme innan gräddningen.

Hetta upp våffeljärnet, pensla med smör och grädda våfflorna så att de blir krispiga och får fin färg. Servera på en gång!

 

Ingredienser

 
Dinkelmjöl siktat2 dl
Kornmjöl2 dl
Bakpulver2 tsk
Salt2 krm
Mjölk2 dl
Vatten2,5 dl
Rapsolja0,5 dl
Balsamico bianco2 krm
Smör, rapsolja eller kokosolja till gräddningen

Så gör du

Blanda alla ingredienser i en bunke och låt sedan smeten vila i en timme innan gräddningen.

Hetta upp våffeljärnet, pensla med smör och grädda våfflorna så att de blir krispiga och får fin färg. Servera på en gång!

 

Utskriven 2019-05-22 från: http://www.saltakvarn.se/recept/vafflor-pa-dinkel-och-korn/

Skriv en kommentar om Våfflor på dinkel och korn

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig