En fyllig vaniljgröt med inlagda päron och rosmarinrostade hasselnötter. Härligare start på dagen än med den här gröten är svår att få.

Ingredienser
Arborioris4 port
Päron2 st
Rårörsocker2 dl
Vaniljstång1 st
Smör/kokosfett2 msk
Salt0,5 tsk
Havredryck6 dl
Kardemumma1 tsk
Vaniljpulver0,5 tsk
Honung3 msk
Hasselnötter1 dl
Rosmarin0,5 kruka
Så gör du

Skala, dela och kärna ur päronen. Blanda sockerlag i en kastrull; 2 dl rårörsocker och 4 dl vatten. Koka upp och låt sockret lösas upp. Dela vaniljstången, skrapa ur innehållet och lägg vanilj och päron i kastrullen. Låt koka på låg värme i cirka 15 minuter tills päronen är mjuka. Lägg päronen i en burk och häll över lagen. Låt stå över natten.

 

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med 1 msk smör och salt i cirka 10 minuter. Tillsätt havredryck, kardemumma, vaniljpulver och låt koka ytterligare 20 minuter. Smaka av med 2 msk honung och ev. lite mer kardemumma.

 

Rosta nötter och rosmarin i en panna på medelhög värme med 1 msk smör tills de fått fin färg. Tillsätt 1 msk honung och rosta ytterligare 1 min. Låt svalna och hacka grovt. Servera gröten i en skål med de inlagda päronen, rostade nötterna och havredrycken.

Ingredienser

 
Arborioris4 port
Päron2 st
Rårörsocker2 dl
Vaniljstång1 st
Smör/kokosfett2 msk
Salt0,5 tsk
Havredryck6 dl
Kardemumma1 tsk
Vaniljpulver0,5 tsk
Honung3 msk
Hasselnötter1 dl
Rosmarin0,5 kruka

Så gör du

Skala, dela och kärna ur päronen. Blanda sockerlag i en kastrull; 2 dl rårörsocker och 4 dl vatten. Koka upp och låt sockret lösas upp. Dela vaniljstången, skrapa ur innehållet och lägg vanilj och päron i kastrullen. Låt koka på låg värme i cirka 15 minuter tills päronen är mjuka. Lägg päronen i en burk och häll över lagen. Låt stå över natten.

 

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med 1 msk smör och salt i cirka 10 minuter. Tillsätt havredryck, kardemumma, vaniljpulver och låt koka ytterligare 20 minuter. Smaka av med 2 msk honung och ev. lite mer kardemumma.

 

Rosta nötter och rosmarin i en panna på medelhög värme med 1 msk smör tills de fått fin färg. Tillsätt 1 msk honung och rosta ytterligare 1 min. Låt svalna och hacka grovt. Servera gröten i en skål med de inlagda päronen, rostade nötterna och havredrycken.

Utskriven 2021-05-13 från: http://www.saltakvarn.se/recept/vaniljgrot-de-lux/

Kommentarsfunktionen är avstängd.