8 personer
En krämig och söt vaniljpaj där stora vita bönor spelar huvudrollen.
- Ingredienser
Vetemjöl eller glutenfritt alternativ 3 dl Salt 1 krm Smör 100 g Grädde eller växtbaserat alternativ 2 msk Kallt vatten 2 msk . Smör 50 g Stora vita bönor, kokta 3 dl (1 burk) Mjölk 2 dl Rårörsocker 1,5 dl Salt 1/3 tsk Vaniljsocker 1 msk Ägg 3 st - Så gör du
Mät upp mjöl och salt i en bunke och tillsätt smöret, gärna skuret i kuber. Rör runt tills allt har blandat sig och smörbitarna är lika små som ärter. Häll i grädde och vatten och rör ihop till en deg, tillsätt eventuellt lite mer vatten om du tycker att det behövs. Tryck ut degen i en pajform och ställ formen i kylskåpet i en timme.
Värm ugnen till 180 grader.
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Skölj bönorna noga och mixa dem sedan tillsammans med smöret. Tillsätt sedan mjölk, socker, salt, vaniljsocker och ägg och mixa till en slät massa.
Häll den i pajskalet och grädda pajen tills den blir gyllenbrun, ca 20 – 30 minuter.
Ingredienser | |
Vetemjöl eller glutenfritt alternativ | 3 dl |
Salt | 1 krm |
Smör | 100 g |
Grädde eller växtbaserat alternativ | 2 msk |
Kallt vatten | 2 msk |
. | |
Smör | 50 g |
Stora vita bönor, kokta | 3 dl (1 burk) |
Mjölk | 2 dl |
Rårörsocker | 1,5 dl |
Salt | 1/3 tsk |
Vaniljsocker | 1 msk |
Ägg | 3 st |
Så gör du
Mät upp mjöl och salt i en bunke och tillsätt smöret, gärna skuret i kuber. Rör runt tills allt har blandat sig och smörbitarna är lika små som ärter. Häll i grädde och vatten och rör ihop till en deg, tillsätt eventuellt lite mer vatten om du tycker att det behövs. Tryck ut degen i en pajform och ställ formen i kylskåpet i en timme.
Värm ugnen till 180 grader.
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Skölj bönorna noga och mixa dem sedan tillsammans med smöret. Tillsätt sedan mjölk, socker, salt, vaniljsocker och ägg och mixa till en slät massa.
Häll den i pajskalet och grädda pajen tills den blir gyllenbrun, ca 20 – 30 minuter.