Saffran och cayennepeppar ger härlig smak och vacker färg till den här snabblagade röran. En perfekt lunch med allt i ett som värmer gott i höstrusket. Tänk på att både saffran och cayennepeppar är kryddor som ger väldigt mycket smak i ytterst små doser, det är bara en liten liten nypa som behövs här.

Ingredienser
Morot1 st
Rödlök1 st
Zuccini7 cm
Grönkål1 blad
Fetaost75 g
Kikärter1 dl
Kokosolja1 tsk
Olivolja Riserva1 msk
Saffran1 liten knivsudd
Cayennepeppar1 liten knivsudd
Arborioris, kokt1 dl
Crème fraiche1/2 dl
Vatten, kokhett1 + 2 msk
Salt, nymalen svartpeppar
Så gör du

Skär morot, rödlök och zucchini i smala skivor. Ta bort mittsträngen på grönkålen och dela bladet i mindre bitar. Skär fetaosten i kuber. Häll av kikärtorna skölj dem i vatten.

Värm en stekpanna med kokosolja och fräs kikärtorna några minuter. Tillsätt de skurna grönsakerna och olivoljan. Fräs tills grönsakerna blir lite mjuka. Krydda med saffran, cayennepeppar, salt och vitpeppar. Vänd runt så att kryddorna fördelar sig väl i blandningen. Häll på 1 msk kokhett vatten och rör runt tills vattnet har fräst bort. Tillsätt det kokta riset, crème fraiche och lite mer hett vatten. Rör runt och låt puttra ihop någon minut och servera sedan omgående.

Ingredienser

 
Morot1 st
Rödlök1 st
Zuccini7 cm
Grönkål1 blad
Fetaost75 g
Kikärter1 dl
Kokosolja1 tsk
Olivolja Riserva1 msk
Saffran1 liten knivsudd
Cayennepeppar1 liten knivsudd
Arborioris, kokt1 dl
Crème fraiche1/2 dl
Vatten, kokhett1 + 2 msk
Salt, nymalen svartpeppar

Så gör du

Skär morot, rödlök och zucchini i smala skivor. Ta bort mittsträngen på grönkålen och dela bladet i mindre bitar. Skär fetaosten i kuber. Häll av kikärtorna skölj dem i vatten.

Värm en stekpanna med kokosolja och fräs kikärtorna några minuter. Tillsätt de skurna grönsakerna och olivoljan. Fräs tills grönsakerna blir lite mjuka. Krydda med saffran, cayennepeppar, salt och vitpeppar. Vänd runt så att kryddorna fördelar sig väl i blandningen. Häll på 1 msk kokhett vatten och rör runt tills vattnet har fräst bort. Tillsätt det kokta riset, crème fraiche och lite mer hett vatten. Rör runt och låt puttra ihop någon minut och servera sedan omgående.

Utskriven 2019-11-12 från: http://www.saltakvarn.se/recept/varm-kikartsrora-med-gronkal-saffran-och-cayenne/

Skriv en kommentar om Varm kikärtsröra med grönkål, saffran och cayenne

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig