Vad vore väl julen utan pepparkakor? Här har du ett recept på en mjuk pepparkaka som är vegansk, glutenfri och fri från vitt socker. Den är mjuk men har lite crunch från det krossade bovetet. Den här kakan kommer garanterat att bidra till att det blir en god jul!

Receptet är gjort av Saltå kvarn ambassadör Linda Nilsson (@goda_nyttigheter).

Ingredienser
PEPPARKAKAN
Daldar200g
Kokosgrädde2 dl
Pepparkakskrydda3 tsk
Salt0,5 krm
Havregryn4 dl
------
Krossat Bovete1 dl
FROSTING
Vegansk färskost (eller vanlig)150 g
Kokosgrädde0,5 dl
Agavesirap1,5 mks
------
TOPPING
Osötade lingon0,5 dl
Riven kokos0,25 - 0,5 dl
Så gör du

Mixa dadlar och kokosgrädde i en matberedare. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till pepparkakan och mixa tills ingredienserna är ordentligt blandade.

Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Smeten ska vara 1-1,5 cm tjock. Ställ in formen i kylskåpet i ca 1 timma.

Vispa under tiden färskost, kokosgrädde och agavesirap med en elvisp. Lägg över frostingen i en spritspåse och lägg in även den i kylskåpet.

Ta fram pepparkakan och frostingen och skär kakan i kvadratiska pepparkakor ca 4*4 cm. Spritsa en klick frosting på varje pepparkaka. Toppa med lingon och kokos. Vill man ha en frostig effekt kan man mixa kokosen innan.

Ingredienser

 
PEPPARKAKAN
Daldar200g
Kokosgrädde2 dl
Pepparkakskrydda3 tsk
Salt0,5 krm
Havregryn4 dl
------
Krossat Bovete1 dl
FROSTING
Vegansk färskost (eller vanlig)150 g
Kokosgrädde0,5 dl
Agavesirap1,5 mks
------
TOPPING
Osötade lingon0,5 dl
Riven kokos0,25 - 0,5 dl

Så gör du

Mixa dadlar och kokosgrädde i en matberedare. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till pepparkakan och mixa tills ingredienserna är ordentligt blandade.

Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Smeten ska vara 1-1,5 cm tjock. Ställ in formen i kylskåpet i ca 1 timma.

Vispa under tiden färskost, kokosgrädde och agavesirap med en elvisp. Lägg över frostingen i en spritspåse och lägg in även den i kylskåpet.

Ta fram pepparkakan och frostingen och skär kakan i kvadratiska pepparkakor ca 4*4 cm. Spritsa en klick frosting på varje pepparkaka. Toppa med lingon och kokos. Vill man ha en frostig effekt kan man mixa kokosen innan.

Utskriven 2020-05-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/vegansk-och-glutenfri-mjuk-pepparkaka/

Kommentarsfunktionen är avstängd.