En alldeles grön hummus som får smak och färg av naturens vilda växter. Receptet kommer från Lisen Sundgren som hälsar att om man inte hittar just svinmålla kan använda t ex kirskål, granskott, nässlor eller röllika istället.
- Ingredienser
Kikärter 2 burkar Tahini (sesampasta) 4 msk Svinmålla 2 nävar Citron, saften 1/2 Salt Vatten 1 dl Olivolja eller rapsolja 1/2 dl - Så gör du
Lägg kikärtor, tahini, svinmålla, citronsaft och en nypa salt i mixer och mixa till en slät, krämig konsistens. Tillsätt olja och vatten, mixa kort och lägg upp hummusen i en skål. Toppa med hackat grönt, t ex svinmålla eller kirskål. Låt gärna stå ett par timmar innan servering så smakerna får utvecklas. Ringla på lite extra olja.
Ingredienser | |
Kikärter | 2 burkar |
Tahini (sesampasta) | 4 msk |
Svinmålla | 2 nävar |
Citron, saften | 1/2 |
Salt | |
Vatten | 1 dl |
Olivolja eller rapsolja | 1/2 dl |
Så gör du
Lägg kikärtor, tahini, svinmålla, citronsaft och en nypa salt i mixer och mixa till en slät, krämig konsistens. Tillsätt olja och vatten, mixa kort och lägg upp hummusen i en skål. Toppa med hackat grönt, t ex svinmålla eller kirskål. Låt gärna stå ett par timmar innan servering så smakerna får utvecklas. Ringla på lite extra olja.