En alldeles grön hummus som får smak och färg av naturens vilda växter. Receptet kommer från Lisen Sundgren som hälsar att om man inte hittar just svinmålla kan använda t ex kirskål, granskott, nässlor eller röllika istället.

 

Ingredienser
Kikärter2 burkar
Tahini (sesampasta)4 msk
Svinmålla2 nävar
Citron, saften1/2
Salt
Vatten1 dl
Olivolja eller rapsolja1/2 dl
Så gör du

Lägg kikärtor, tahini, svinmålla, citronsaft och en nypa salt i mixer och mixa till en slät, krämig konsistens. Tillsätt olja och vatten, mixa kort och lägg upp hummusen i en skål. Toppa med hackat grönt, t ex svinmålla eller kirskål. Låt gärna stå ett par timmar innan servering så smakerna får utvecklas. Ringla på lite extra olja. 

Ingredienser

 
Kikärter2 burkar
Tahini (sesampasta)4 msk
Svinmålla2 nävar
Citron, saften1/2
Salt
Vatten1 dl
Olivolja eller rapsolja1/2 dl

Så gör du

Lägg kikärtor, tahini, svinmålla, citronsaft och en nypa salt i mixer och mixa till en slät, krämig konsistens. Tillsätt olja och vatten, mixa kort och lägg upp hummusen i en skål. Toppa med hackat grönt, t ex svinmålla eller kirskål. Låt gärna stå ett par timmar innan servering så smakerna får utvecklas. Ringla på lite extra olja. 

Utskriven 2019-04-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/vild-hummus-med-svinmalla/

Skriv en kommentar om Vild hummus med svinmålla

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig