4 portioner

Låt de nykokta och varma bönorna få landa i den här härliga marinaden. Bönorna tar upp smakerna i marinaden och kan sedan förgylla vilken sallad som helst!

Ingredienser
Kidneybönor, torra 1 dl
Gräslök eller persilja
Marinad
Olivolja Riserva0,25 dl
Rapsolja0,25 dl
Balsamico bianco5 msk
Tomatpuré1 msk
Paprikakrydda0,5 tsk
Vitlök1 klyfta
Lite grovmalen svartpeppar
Havssalt
Så gör du

Koka bönorna enligt grundreceptet på förpackningen.

Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll den över de nykokta bönorna medan de fortfarande är varma. Låt svalna och blanda sedan i det finhackade gröna.

Ingredienser

 
Kidneybönor, torra 1 dl
Gräslök eller persilja
Marinad
Olivolja Riserva0,25 dl
Rapsolja0,25 dl
Balsamico bianco5 msk
Tomatpuré1 msk
Paprikakrydda0,5 tsk
Vitlök1 klyfta
Lite grovmalen svartpeppar
Havssalt

Så gör du

Koka bönorna enligt grundreceptet på förpackningen.

Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll den över de nykokta bönorna medan de fortfarande är varma. Låt svalna och blanda sedan i det finhackade gröna.

Utskriven 2019-11-23 från: http://www.saltakvarn.se/recept/vitloksmarinerade-kidneybonor/

  1. Det här är supergott! Jag tar enbart olivolja och myyyycket pressad vitlök, men som sagt är det en smaksak.

    Svara
    • Åh, det är en smaksak. Pressad vitlök ger lite starkare smak. Hackar du den blir den mildare. Jag pressade vitlöken när jag testade det här receptet, det blev gott!

      Svara
  2. Låter mycket med 5 msk balsamvinäger. Blir det inte för mycket vinägersmak? Till dressing brukar man ju vanligen ha mer olja än vinäger.

    Svara
    • Hej Ingemar! Vår balsamico är rätt så mild i smaken, jag tycker själv att det här receptet är supergott. Prova så får du se. 🙂

      Svara

Skriv en kommentar om Vitlöksmarinerade kidneybönor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig