fbpx

Saltå Kvarn

Av det naturen ger och inget annat

Saltå Kvarn Saltå kvarn - logotyp för utskrifter Ekologiskt odlat
    

Huvudmeny

Växla till huvudinnehåll
Växla till sekundärt innehåll
Receptgrupper Meny
  • Produkter
  • Recept
  • Kurser
  • Odlare
    • Våra svenska odlare
      • Davidsta Gård
      • Kulla Skattegård
    • Våra odlare i världen
      • Soltorkade aprikoser från Turkiet
      • Saltås rårörsocker från Brasilien
      • Saltås Quinoa från Bolivia
      • Saltås Balsamico från Modena
      • Ris från Italien
  • Hållbarhet
    • Laga en bättre värld
      • Saltå Kvarn & Klimatet
    • Verktygslådan För Framtidens skull
      • Verktygslådan För framtiden skull
      • Happy Village
    • Rädda Östersjön
      • Östersjön
  • Om Saltå Kvarn
    • Kontakt
      • Vi på Saltå
    • Frågor och svar
    • Personuppgiftspolicy
    • Historia
      • Barsja och Barsjabrödet
    • För återförsäljare
      • För Storkök / Foodservice
      • För Bagare
    • Press
    • Bloggen
    • About us
  • Lediga jobb
  • Besök oss
    • Hitta hit
    • Saltå Kvarns butik & kafé i Järna
    • Kurser
      • Bakkurs
      • Anmälan bakkurs
      • Surdegsbakning grundkurs
      • Surdegsbakning fördjupning
      • Glutenfri surdegsbakning
  • Alla recept A-Ö
  • Baka bröd
  • Baka sött
  • Frukost
  • Gott i juletid
  • Gott med bönor
  • Gott med plommon
  • Gott med ris
  • Gott utan gluten
  • Gröt
  • Grundrecept
  • Kalla röror
  • Müsli
  • Pannkakor
  • Sallader och bowls
  • Smoothies
  • Soppa
  • Varmt & gott

Sommarmat

Det är något särskilt med måltider på sommaren. Ofta är det enkla det godaste, som en tallrik filmjölk med knäckebröd och färska jordgubbar till lunch eller en svalkande sallad och något gott från grillen på kvällen.

Komplettera gärna måltiderna med det som växer vilt i naturen. Färska blåbär till frukost är en lyx och alldeles gratis. Och faktiskt är det riktigt gott att plocka de späda maskrosbladen och blanda i grönsalladen. Lägg dem i kallt vatten i 10 minuter så mildras den beska smaken.


Bondsoppa med helt korn, bruna bönor och gremolata

Chockladglass på pinne, gjord på dadlar, kakao och banan.

Chokladglass

Isad mandelsoppa och levainkrutong med räkor och krassekräm

Kladdiga muffins med citron

Krabbelurer med blåbär och lättvispad grädde

Krispiga brödstavar med basilikacrème

Ljummen sallad på rött ris med rödbetor och chèvre

Lyxiga riddare med bär och grädde

Mango lassi

Marockansk hirssallad

Morotscupcakes med yoghurtfrosting

Nässelsoppa med basilika och cashewnötter

Örtmarinerad grön linssallad

overnight müsli med torkad frukt och nötter

overnight müsli

Overnight oats in a jar

Panzanella – Italiensk brödsallad med bakade bönor och tomater

Quinoasallad med halloumi och nektarin

Quinoasallad med sockerärtor, rädisor och rostat bovete

Quinoasallad med sockerärtor, rädisor och rostat bovete

Röra på bakad lök, kikärter och parmesanost

hamburgerbröd

Sébastien Boudets korvbröd/hamburgerbröd

Somrig potatissallad med citronaioli och kapris

Stora vita bönor med persiljeolja och rostade solroskärnor

Tarte med sparris, borlottibönor och chèvre

Turkisk köfte på röda linser

  • Kontakt
  • Besök oss
  • Produkter
    • Alla produkter A-Ö
  • Recept
    • Alla recept A-Ö
  • Press