fbpx

Saltå Kvarn

Av det naturen ger och inget annat

Saltå Kvarn Saltå kvarn - logotyp för utskrifter Ekologiskt odlat
    

Huvudmeny

Växla till huvudinnehåll
Växla till sekundärt innehåll
Receptgrupper Meny
  • Produkter
  • Recept
  • Kurser
  • Odlare
    • Våra svenska odlare
      • Davidsta Gård
      • Kulla Skattegård
    • Våra odlare i världen
      • Soltorkade aprikoser från Turkiet
      • Saltås rårörsocker från Brasilien
      • Saltås Quinoa från Bolivia
      • Saltås Balsamico från Modena
      • Ris från Italien
  • Hållbarhet
    • Laga en bättre värld
      • Saltå Kvarn & Klimatet
    • Verktygslådan För Framtidens skull
      • Verktygslådan För framtiden skull
      • Happy Village
    • Rädda Östersjön
      • Östersjön
  • Om Saltå Kvarn
    • Kontakt
      • Vi på Saltå
    • Frågor och svar
    • Personuppgiftspolicy
    • Historia
      • Barsja och Barsjabrödet
    • För återförsäljare
      • För Storkök / Foodservice
      • För Bagare
    • Press
    • Bloggen
    • About us
  • Lediga jobb
  • Besök oss
    • Hitta hit
    • Saltå Kvarns butik & kafé i Järna
    • Kurser
      • Bakkurs
      • Anmälan bakkurs
      • Surdegsbakning grundkurs
      • Surdegsbakning fördjupning
      • Glutenfri surdegsbakning
  • Alla recept A-Ö
  • Baka bröd
  • Baka sött
  • Frukost
  • Gott i juletid
  • Gott med bönor
  • Gott med plommon
  • Gott med ris
  • Gott utan gluten
  • Gröt
  • Grundrecept
  • Kalla röror
  • Müsli
  • Pannkakor
  • Sallader och bowls
  • Smoothies
  • Soppa
  • Varmt & gott

Sallader och bowls

Sallader är fantastiskt. En bra bas som t ex ris, quinoa eller bulgur, sen en härlig dressing och gröna blad. Blanda i de grönsaker du gillar, antingen färska och krispiga eller rostade i ugnen. Toppa gärna med en god ost och rostade frön eller nötter!

Bowls byggs upp på samma sätt som en sallad, men vissa tillbehör kan vara varma. En bowl görs i en portionsskål och bottnas ofta med t ex ris, quinoa eller kokt bovete. Ingredienserna som kan vara grönsaker, nötter, frön, bönor, linser och olika röror blandas inte runt utan läggs i små högar i skålen. Perfekt att låta gästerna göra sin egen bowl så kan var och en själv välja vad man vill lägga i.


Bakade päron i ljummen linssallad

Blomkålsbowl

Caesarsallad på grönkål

Golden quinoa

Julsallad

Julsallad

Ljummen sallad med pumpa och svart ris

Ljummen sallad med svart ris, sparris, ägg och citronaioli

Ljummen sallad på rött ris med rödbetor och chèvre

Marockansk hirssallad

Örtmarinerad grön linssallad

Panzanella – Italiensk brödsallad med bakade bönor och tomater

Quinoasallad med halloumi och nektarin

Quinoasallad med sockerärtor, rädisor och rostat bovete

Quinoasallad med sockerärtor, rädisor och rostat bovete

Somrig potatissallad med citronaioli och kapris

Sprouted green bowl

Svart quinoasallad

Tex-mex-bowl

Thailändsk lins- och koriandersallad med cashewnötter

  • Kontakt
  • Besök oss
  • Produkter
    • Alla produkter A-Ö
  • Recept
    • Alla recept A-Ö
  • Press