1964 bestämde vi oss för att starta ett helt nytt matföretag och blev pionjärer inom ekologi och hållbarhet. Saltå Kvarn blev namnet. Järna blev platsen. Genom våra noggrant utvalda ekologiska produkter har vi sedan dess garanterat högsta kvalitet och bästa smak. Vår grundfilosofi är att ta tillvara på råvarornas naturliga kvalitet genom varsam förädling och välja bort tillsatser. Vi brinner inte bara för den goda maten utan också för djuren, naturen och människorna. Honnörsorden är långsiktighet och lösningen ligger i att skapa balans och biologisk mångfald genom bl.a. ekologiskt kretsloppsjordbruk. Vi drivs av att göra skillnad på riktigt utifrån en värdegrund som är mer aktuell än någonsin.

Vi söker dig som skall ansvara för en del av vårt produktsortiment. Du kan konsumenter, trender, viktiga omvärldsfaktorer och kan omsätta detta till innovativa produkter. Vi tror att du har ett extra bultande hjärta för mat, ekologi, socialt ansvar och hållbar utveckling, men samtidigt vet att det är affärsmässigheten som skapar den långsiktiga framgången. Vi skall våga tänka nytt och innovativt, men samtidigt vara ödmjuka och lyssna på våra kunder.

Våra ambitioner är att ta en position som nummer ett på den ekologiska marknaden. Vi är mitt uppe i ett spännande arbete som handlar om innovation, tillväxt, effektiva processer och ökad affärsmässighet. Vi tänker långsiktigt, men vi lever i en värld av snabba förändringar som ställer krav på oss att agera snabbt och att kunna prioritera för att nå våra mål.

Du ingår i det nya Marknads- och Innovationsavdelningen och tillsammans är ni navet att utveckla vårt produktsortiment inför framtiden. Vi är ett litet team som tror på att samarbete och att skapa tillsammans är nyckel till framgång. Samtidigt får du fullt resultatansvar för dina kategorier både vad gäller omsättning och lönsamhet.

Med konsumenten i fokus blir du ansvarig för att utveckla ditt sortiment genom att tänka innovativt, driva sortiments- och produktutveckling, ta fram kategoriplaner, implementera och följa upp resultatet. Vi tänker hela kedjan, från hållbarhet i sourcing, produktinnehåll, förpackningsdesign till en lönsam sortimentsmix anpassad till Saltå Kvarns olika försäljningskanaler.

Placering är mitt i ekologins vagga – Saltå Kvarn i Järna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Utveckla och driva kategorins försäljning och lönsamhet genom att fatta välgrundade beslut, analysera utfall och både tänka nytt och anpassa med ny kunskap.
 • Arbeta brett från koncept till design och nya förpackningslösningar, projektleda lanseringar
 • Leda och följa upp tvärfunktionella projekt utifrån budget, kvalitet och tidsram
 • Dagligt användande av information, insikter och marknadsundersökningar för att utveckla din kategori
 • Samarbete med försäljningsavdelningen för att utveckla stödet för säljorganisationen

Vi söker dig som är/har:

 • Är innovativ och kommersiell och brinner för att kombinera detta med hållbar utveckling
 • Målinriktad och kan balansera det kreativa och innovativa med uppföljning och analys
 • Har erfarenhet av projektledning , LEAN och att driva systematisk ständig förbättring
 • Arbetat med konsumentinsikter, på olika sätt genom analys/databaser och omvärldsbevakning
 • Både trivs att arbeta självständigt och tillsammans med andra i tvärfunktionella team
 • Minst tre års erfarenhet av liknande roller samt akademisk examen, gärna inom ekonomi/marknadsföring
 • Meriterande är erfarenheter FMCG, DVH, Food Service och Servicehandeln

 

Varmt välkommen att kontakta Lisbeth Hedberg vår samarbetspartner i den här rekryteringen om du har några frågor. Hon nås på Lisbeth@lhedberg.se eller +46705232673. Vi intervjuar personer fortlöpande, så välkommen med din ansökan!”

 


< Lediga jobb